Полицай от районно управление във Велинград е разследван за сексуално посегателство. Разследването започва след показания за изнасилване, дадени от 15-годишно момиче. 26-годишният служител на реда е временно отстранен от работа със заповед на министъра на вътрешните работи. По информация на NOVA става въпрос за взаимоотношения между него и момичето. В акцията по задържането му са участвали служители на дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР със съдействието на колегите им от Пазарджик.

Случаят е от края на септември тази година. Момичето се срамувало и първоначално не е споделило с родителите си. Сигналът е подаден от близка на семейството на 3 октомври, а МВР излезе с официално съобщение днес в късния следобед, след като екипът на NOVA беше на място във Велинград и направи официално запитване по случая. 

От пресцентъра на МВР съобщиха, че полицаят е задържан. Разследването е започнало след сигнал, по който са събрани данни за извършено престъпление. В резултат на предприетите незабавни действия той е задържан за срок от 24 часа. 

15-годишното момиче е изключително травмирано. "Беше ми писал, че всичко трябва да е конфиденциално и че не трябва да се разбира от никой. Аз наистина мислех да не казвам на никой, беше ме срам. Не исках мама и тате да разбират. Изведнъж започна да се държи малко странно, да ме дърпа, да ме стиска по ръцете. Аз имах синини и по краката. И стана...“, казва жертвата. 

„Да, тя ще го преодолее. Но за какво? Да си правят какво си искат хора с власт ли?“, запита бащата на пострадалата. 

Служителят на реда също беше открит, но отказа да разговаря и определи случилото се като „постановка“. 

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Обвинение срещу полицая все още не е повдигнато. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
МВР, пресцентър, NOVA