/ Снимка: Дарик, архив
Разкриха подробности по случаите с шофьорите, блъснали паркирани коли в София
98297
Разкриха подробности по случаите с шофьорите, блъснали паркирани коли в София
  • Разкриха подробности по случаите с шофьорите, блъснали паркирани коли в София
Двама пияни шофьори без книжка разбиха общо 15 коли в столичния квартал „Надежда” в рамките на денонощие. Около 17:00 ч. вчера на бул. „Ломско шосе” водач на таксиметрова кола опитал да избяга от полицейска проверка и се блъснал в общо 8 автомобила. Сценарият се повторил 12 часа по-късно на ул. „Кирил Дрангов”, като този път 27-годишен шофьор блъснал последователно 7 паркирани коли. И при двата инцидента няма пострадали.
 
При първия инцидент от вчера следобед шофьор на такси със спукана гума опитал да избяга от полицейска проверка, разказа старши комисар Антон Златанов от СДВР.

Таксиджия с отнета книжка блъсна паркирани коли в София

"Полицай, който не е на работа, вижда водач, който се движи на зиг-заг със спукана гума. Вижда в далечината екип на Пътна полиция, посочва автомобила и колегите го спират. В момента, в който му проверяват документите, шофьорът решава да даде газ и да се опита да избяга със спуканата гума, при което удря осем автомобила. Впоследствие е задържан, отказва проби за алкохол и наркотици, буйства", каза Златанов.
 
Около 4:30 часа тази сутрин сценарият се повтаря, но на друга улица. "Този път колегите опитват да спрат друг водач, който не е таксиметров шофьор. Той проявява неподчинение и бяга. Включват се и други патрули. Преди да го настигнат, той удря седем паркирани автомобила. Оказва съпротива, но е задържан в районното", разказа Златанов. Той обясни, че и двамата водачи са лъхали на алкохол, а заради отказа им да дадат проба, се смята, че те са консумирали такъв.

Млад шофьор блъсна седем паркирани коли

Освен че са употребили алкохол, и двамата водачи се оказали без книжки, съобщи Стойно Цветков от СДВР. Водачът, управлявал таксиметровия автомобил, е лишен от правоуправление през 2017 година за срок от 30 месеца, като причината е пореден отказ да даде проби за алкохол и наркотици. Другият водач е заявил, че през 2017 година е изгубил книжката си и не си е извадил нова, поради което аз приемам, че и той е неправоспособен водач, допълни Цветков.