Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя
Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя / Радка Минчева
Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя
36767
Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя
  • Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя

Семейство от Разград осъди Aгенция „Пътна инфраструктура". Еленка и Веселин Василеви претендираха да им бъдат възстановени парите за ремонт на колата, пострадала от преминаване през три поредни дупки по републикански път. На първа инстанция съдът подкрепи тяхната жалба и постанови АПИ да плати 455,60 лв.

Спукана дясна предна гума, изкривени джанта и носач, счупен фар са последствията от пътуване на семейство Василеви по пътя Самуил - Разград на 8 януари миналата година.

Веселин Василев: „Хиляди пъти съм минавал по този път, избягваш дупките и караш, но тогава нямаше как да избегнем, насреща идваше превозно средство, осветява с фаровете, не може да видиш даже и дупките, как се кара срещу къси светлини...И като се изтряскахме в дупките, добре че хванах волана, щото вижте къде можеше да отидем и какво можеше да стане, това е ... и избягнахме по-голямо, по-сериозно нещо".

57-годишният Веселин Василев бил инициаторът да се търси обезщетение от държавата за нанесените щети. „Вещото лице трябваше да види дупките, да ги оцени, то пък заваля сняг и до март никой не може да види дупките няма как. И чак като се стопи снегът, като изсъхна, ходихме с вещото лице, там спуках още една гума, преди това още две гуми на същите дупки спуках, добре че бяха втора ръка", разказва потърпевшият Василев.

Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя
netinfo

На първа инстанция делото завърши с победа за двамата разградчани. Председателят на Районен съд-Разград Маргарита Новакова постанови, че има причинно-следствена връзка между бездействието на АПИ и щетите по колата на Василеви.

Дали ще има втора инстанция, още не е ясно, тъй като съдебното решение още не е получено в Областно пътно управление-Разград. Вероятно обаче централата на ведомството в София ще реши дали ще се обжалва, обясни директорът на разградското управление Огнян Обрешков. Той ръководи институцията от няколко месеца и бе категоричен, че през септември всички дупки в областта, включително и по пътя Самуил - Разград, са запълнени.

Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя
netinfo

Други новини от Шумен