Разбиха престъпна банда, подпомагана от полицай
Разбиха престъпна банда, подпомагана от полицай / снимкa: Дарик - Пловдив
Разбиха престъпна банда, подпомагана от полицай
24525
Разбиха престъпна банда, подпомагана от полицай
  • Разбиха престъпна банда, подпомагана от полицай

10 души, занимаващи се с касоразбивания, кражби от банкомати и въоръжени грабежи е заловила пловдивската полиция по време на специална акция в нощта на петък срещу събота. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че трима от групата са задържани при опит да оберат обменно бюро в Пловдив. Това са Иван Радков - Рамото, Петър Иванов - Пашката и Димитър Бандалски - Бомбата. Останалите са заловени във Враца и София. Всички са добре познати на органите на реда и са с богато криминално минало.

Престъпната банда е действала на територията на цялата страна, като до момента е доказано участието им в обира в Троян преди две седмици, когато от офис на фирма бяха откраднати 90 000 евро. През август групата е обрала и клон на Централна кооперативна банка в Козлодуй, откъдето изчезват 80 хил.евро.

Бандитите са били подпомагани с информация от бившия шеф на РПУ-Бяла Слатина Тони Костадинов, който е бил уволнен от МВР през септември заради участието му в така наречения „частен КАТ".

Ето какво още каза Цветан Цветанов:

„Това е една изключително добре организирана престъпна група, която работи на територията на цялата страна. Бяха с богат арсенал, както и с технически средства за заглушаването на СОТ, радиостанции с честотата на полицията, мобилни телефони, които са били само и единствено за тяхната операция, която са правили. Единият от тях е бивш служител на Министерство на вътрешните работи - Тони Костадинов. Той е човекът, които е съдействал и е подавал информацията за обекта в Козлодуй, също така е подавал информация и за обекти в Мизия".

Всички са задържани за 72 часа, като предстои да им бъдат повдигнати обвинения за подготовка и извършване на кражби и грабежи.