Това каза президентът във връзка със свое изказване към управляващите, че "времето за анализи е изтекло и е време за действия"
"Нека да не забравяме какво означава служебен кабинет. По време на на служебния кабинет няма парламент, който да вземе важните решения. Когато се взимат такива решения, трябва да има бюджет. Служебното правителство има насаден бюджет. В този бюджет нямаше никакви компенсации. Тук става въпрос не просто за компенсации, а за целенасочена политика, която с мощни инструменти да се търси най-доброто решение. Нещата няма как да се сравняват". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с изказването си за управляващата коалиция, че "времето за анализи е изтекло и е време за действия" и репликата на Асен Василев, че "ако е трябвало да бъде приложена схемата на служебния кабинет, компенсациите ще бъдат по-малки".

Радев: България има бъдеще като ядрена държава

По думите му целта е една - по-бързо и устойчиво излизане от кризата.

"Целта е тези предприятия като това, в което се намираме, не просто да се чудят как да оцелеят, да им помогнем в тази криза те да разширяват своите пазари", допълни президентът. 

Министър Василев: България ще развива нови ядрени мощности

Държавният глава посети Оранжериен комплекс – Сливенски минерални бани край Сливен. В рамките на посещението си той разговаря с ръководството на комплекса и с представители на фирми от оранжерийния бранш. Те призоваха за незабавни мерки в подкрепа на производителите, които са изправени пред фалит, както и да бъдат създадени работни групи между отговорните институции в изпълнителната власт, които да предотвратят краха на оранжерийното производство в България.