Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС
Президентът не бърза с отстраняването на съветника си Пламен Узунов, иска първо да изчака съдът да се произнесе. Това стана ясно от думите му в град Козлодуй, където е на посещение, посочва NOVA.

Според Румен Радев, прокуратурата нарушава закона и взема страна в политически игри. Президентът каза, че държавното обвинение дори е тенденциозно към неговите съветници и затова той не бърза с конкретни решения, докато съдът не реши.

Тома Биков: Защо Узунов се е занимавал с посланици?

Според него е важно да има независима експертиза за автентичността на добилите напоследък популярност записи, включително и последните. В тази посока, според Радев, заинтересована е дори прокуратурата.

„В един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера. Записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и на лицето на Европа кой как управлява. Аз се надявам лично, че приоритетите на премиера не са интригите”, заяви Радев.

Пламен Бобоков: Пламен Узунов ми е много добър приятел

„Не бързам със своите действия и по отношение на г-н Пламен Узунов. Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване”, каза Радев.
nova.bg