Янев: Министри са замесени в източването на САПАРД
Янев: Министри са замесени в източването на САПАРД / cнимкa: Sofia Photo Agency

Бивши и настоящи министри и зам.-министри са замесени в източването на средства по САПАРД обяви лидерът на „Ред, законност, справедливост” Яне Янев в парламента.

Яне Янев каза, че имал информация и за фирми на синия лидер Пламен Юруков, за които публикации има днес. Той обяви, че до края на деня или най-късно утре ще изпрати сигнал до прокуратурата и комисията за борба с корупцията в парламента за закононарушения на Юруков. Янев ще поиска също комисията "Антимафия" да провери още как са придобити имотите на лидера на сините. Председателят на Сметната палата Валери Димитров обяви, че встъпителната декларация, която е подал Пламен Юруков ще бъде публикувана в интернет, но тя не подлежи на проверка, защото е първата на Юруков от заемането на поста на лидер на СДС. Годишната, която ще подаде, ще бъде проверена, обясни Валери Димитров.

Междувременно НС обсъди доклада на комисията "Кушлев" за миналата година. По време на дискусията Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че тя е излишна, защото изземва функциите на прокуратурата. В отговор Надя Антонова от левицата каза, че комисията има място в държавния живот. "Явно някои имат имоти, с които може да се захване тя, и затова не я искат", добави Антонова.