Яне Янев гласи кабинет в сянка
Яне Янев гласи кабинет в сянка / cнимка: Sofia Photo Agency
Яне Янев гласи кабинет в сянка
25415
Яне Янев гласи кабинет в сянка
  • Яне Янев гласи кабинет в сянка

Кабинет в сянка обмисля да направи до месец „Ред, законност и справедливост", в момента експерти от партията правят анализ на икономическата и политическата ситуация. Това заяви в Пловдив лидерът на РЗС Яне Янев. Той определи правителството на ГЕРБ като некомпетентно, уплашено и зависимо от политическата икономическа мафия на прехода.

„РЗС няма да подкрепи правителството на Бойко Борисов в този състав, в който той го предлага за гласуване тази седмица", категоричен бе Янев. „РЗС счита, че правителството на ГЕРБ се оказа некомпетентно и уплашено", каза Янев. По думите му сегашното правителство е плод на лобита и икономически групировки.

Той изнесе информация, че към днешна дата в държавната администрация работят над 83% от служителите, които са били там и по времето на тройната коалиция, някои от които са повишени в ранг. Според Янев това е неоспорим факт, че между старото и новото правителство има приемственост. „70% от законопроектите, гласувани в Министерски съвет, са предложени от същите чиновници", допълни лидерът на РЗС. „Стилът на работа на премиера е различен, тъй като той оползотворява 80% от нея в медийни изяви, както и да се изживява като „екшънмен", каза Янев. Според него Бойко Борисов е нещо средно между Батман и Рамбо, който се държи като тартор на силова групировка.

Янев бе категоричен, че България няма нужда от този вид управление, в което министрите на ДПС и БСП се разхождат недосегаеми и срещу тях няма заведена нито една преписка във Върховна касационна прокуратура.

РЗС готви и митинг-шествие на 10 март в София в знак на несъгласие с управлението на ГЕРБ и политиката на Бойко Борисов. Янев беше в Пловдив в рамките на инициативата за среща с избиратели и симпатизанти на партията от цялата страна. Във вторник той ще бъде в Хасково, а по-късно същия ден Янев и народните представители от РЗС ще присъстват на събрание в Свиленград.
 
Какво още коментира в Пловдив Яне Янев чуйте в прикачения звуков файл

Други новини от Пловдив