Местните настояват за шумяща маркировка, пътни знаци, контрол от полицията
Жители на село Поликраище излизат на протест срещу тировете. Причината - чести катастрофи в селото с тежкотоварни автомобили. През Поликраище минава пътя Русе-Велико Търново, който е трансконтинентален, предава NOVA.

Местните настояват за шумяща маркировка, пътни знаци, контрол от полицията. Преди няколко дни за пореден път тир от Беларус влезе в къща, удари лек автомобил и рани тежко шофьора му.

ТИР влетя в имот в Поликраище

„Никак не е приятно да живееш на място като това. Подложени сме на постоянен тормоз. След последните събития вече сме сигурни, че това не може да продължава така. Не е нормално 12 хиляди превозни средства да минават тук само за денонощие. Този път не отговаря на нужните стандарти за такъв поток”, казва потърпевшият Петър Сомов.

Той добавя, че трябва да се предприемат мерки, които да изнесат пътя извън селото. „Пострадал съм 4 пъти. Майката на жена ми бе убита на това място. За по-малко от 10 дни 2 тира влязоха в имота ми. Това не трябва да продължава. Трябва да се вземат мерки. Поне за ограничаване на скоростта”, разказва друг потърпевш от селото.

„Исканията на хората са от доста време. Писали сме писма многократно. Според нас трябва да бъде закупена камера, която да следи за скоростта. Това би имало и превантивна функция”, обясни кметът на Поликраище Марин Тодоранов.

Представители на АПИ казват, че заедно с „Пътна полиция” ще бъдат вземи мерки. Участъкът ще бъде преасфалтиран, което ще подобри сцеплението.
nova.bg