Симпатизантите на "Възраждане" пък направиха демонстрация пред парламента
Протест пред Министерския съвет този следобед - този път заради строежа на националната детска болница.

Хората се събраха, за да протестират намерението на държавата да превърне недовършения строеж в двора на Александровска болница в така чаканата национална педиатрия, предава NOVA.

В началото на месеца бъдещата детска болница получи статут на "обект с национално значение". С това решение на правителството на практика стана възможно да бъдат съкратени административните сроковете за реализацията на проекта. А здравният министър Кирил Ананиев подписа договора за нейното проектиране и строителство.

Строежът е по-стар от мен, отдавна вече е трябвало да бъде съборен и няма абсолютно нищо общо с детска болница. С болница изобщо, или каквото и да е, в което тепърва да се прави нещо“, коментира Ева Маринова – участник в протеста.

Пред парламента пък се събраха членове и симпатизанти на партия "Възраждане".

Протестът започна с призив да се спазва физическа дистанция в извънредната епидемична обстановка.

Организаторите решиха финалът на протеста този път да бъде на "Орлов мост." Протестиращите се отправиха към възловото кръстовище по тротоара, без да блокират движението.

За разлика от първия ден, когато имаше опити полицейският кордон да бъде разкъсан и протестиращи да нахлуят в парламента, тази вечер протестните действия са мирни. 

Припомняме, че в сряда прокуратурата започна проверка за изразходването на партийните субсидии на "Възраждане".

Държавното обвинение се сезира по случая след разследване на Васил Иванов, излъчено в „Неделята на NOVA”. То показа, че с държавните пари лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов си е купил къща за 200 000 лева и кола за 40 000 лева.
 
NOVA