43-годишен мъж е бил прострелян в столицата. Инцидентът е станал в автомобил около 8.40 ч. тази сутрин в района на ул. "Дунав", близо до пресечката с ул. "Московска".

ВИЖТЕ снимки от мястото на стрелбата

От СДВР съобщиха, че простреляният е ръководен служител на НАП. Той бил в сив джип БМВ X5 със софийска регистрация.

Джипът е бил в движение, когато е стреляно по него. Служителят на НАП е бил сам в автомобила си и е пътувал за работа. От полицията коментираха още, че вероятно пострадалият е бил причакан.

"Два са изстрелите, проникнали през стъклото на автомобила, съответно има и две наранявания", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Простреляният е бивш полицейски служител. Работи се по всички версии, добави главният прокурор.


БГНЕС


Мъжът е прострелян в областта на гърдите и е настанен във Военномедицинска академия (ВМА) с опасност за живота. От СДВР нямат информация да е бил заплашван. Има няколко души свидетели на инцидента, които ще бъдат разпитани, добавиха от СДВР.

В момента лекарите във ВМА се борят за живота на простреляния мъж,съобщиха от пресцентъра лечебното заведение. Раната е в дясната раменна част и са засегнати големи кръвоносни съдове. След като приключи операцията от лечебното заведение ще дадат повече подробности за състоянието на пациента.


Още не е приключил огледът на мястото на стрелбата. Проверяват се всички камери в района и записите ще бъдат изгледани.

Мъж е прострелян след скандал в София

Извършителят все още не е задържан. Не е открито и оръжието.

БГНЕС