/ ThinkStock/Getty Images
Днес (вторник) атмосферното налягане ще е по-ниско от средното и преди обяд още малко ще се понижи, след обяд ще започне да нараства. Денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността постепенно ще се увеличи. Привечер в крайните северозападни райони ще превали слаб дъжд, а през нощта срещу сряда, от запад на изток на много места в страната ще превали.
 
Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, в отделни райони до минус 1 градус, максимални между 15 и 20 градуса.

От минус 8 до плюс 25 градуса през март

слънце кокичета пролет зима време прогноза
ThinkStock/Getty Images

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността след обяд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са 12 -17 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 8-9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Изпращаме зимния полъх, за да срещнем пролетта (ВИДЕО)

конче времето пролет
ThinkStock/Getty Images

В сряда ще духа до умерен северозападен вятър и температурите временно и съвсем слабо ще се понижат - максималните ще бъдат между 14 и 19 градуса, минималните - предимно между 1 и 6 градуса. Сутринта на отделни места в Източна България все още ще превалява слаб дъжд, а през деня по-значителни временни увеличения на облачността ще има там и над планините.
 
В четвъртък ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и отново бързо ще се затопли. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 17 и 22 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ