/ ThinkStock/Getty Images
Изпращаме зимния полъх, за да срещнем пролетта
100801
Изпращаме зимния полъх, за да срещнем пролетта
  • Изпращаме зимния полъх, за да срещнем пролетта
Изпращаме последния зимен студ и посрещаме пролетта. Това показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.

ThinkStock/Getty Images

Зимата започва сериозно отстъпление от Балканите, не се вижда зараждане на дълбоки средиземноморски циклони, студът отстъпва на север, което означава, че започва бърз преход към пролетта. Цялата следваща седмица дневните температури ще са именно пролетни - между 15 и 20 градуса. Следващата сряда се очертава да е изключително топъл ден - с температури дори до 25 градуса.

Времето постепенно омеква, идва ли краят на студа?

времето дете студ пейка
ThinkStock/Getty Images

Тази седмица обаче ще се редуват затопляне и захлаждане. В нощта срещу сряда и в сряда ще е предимно облачно и на места на изток и в планинските райони ще превали дъжд и сняг. Валежите няма да са съществени.

Седмицата ще бъде студена, но ще има и слънчеви часове

ThinkStock/Getty Images

В четвъртък и особено в петък времето ще е хубаво и тихо, като в петък дневните температури ще са между 10 и 15 градуса. В събота от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух и на места ще превали дъжд, в планините сняг.
Националният празник на България на 3 март, неделя, ще посрещнем без валежи. Времето обаче ще е сравнително хладно, дневните температури ще са в интервал между 8-12 градуса.

Зима на слънце: Прекрасни дестинации за бягство (СНИМКИ)

ThinkStock/Getty Images

А още в първия ден на новата седмица, който според календара ще бъде и почивен, ще ни зарадва истинска пролет. Вероятност за валежи се очертава едва в петък - 8 март.