Прокурор Даскалов отрече да е оказвал натиск върху вуйчото на Лазар Колев
Прокурор Даскалов отрече да е оказвал натиск върху вуйчото на Лазар Колев / DarikNews.bg

Какъв и за какво е бил натискът върху бизнесмена Паун Лазаров може да каже само той - така окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов коментира твърденията на чичото на единствения обвиняем по делото „Белнейски" Лазар Колев, че му е оказван прокурорски натиск, в резултат на който му е пострадал бизнесът.

Паун Лазаров бе един от ключовите свидетели по делото „Белнейски". Той бе призован за показания по време на 8-дневния открит процес. Тогава търговецът и производител на хляб и хлебни изделия от Пазарджик заяви пред медиите, че върху него е упражняван прокурорски натиск по време на разследването. Затова потвърди и сестра му, майката на Лазар Колев Мариана, като по думите й натискът е бил от прокурор Иван Даскалов.

„На много хлебари им пострада бизнесът, но не заради мен, а заради икономическата ситуация в момента", заяви още Иван Даскалов. Той е бивш окръжен прокурор на Пазарджик и наблюдаващ прокурор тогава случая „Белнейски". „Паун Лазаров е интелигентен човек и впечатленията ми за него са добри. Разговаряли сме, но ако съм му оказвал натиск, да излезе и да каже", лаконичен бе Иван Даскалов.

Други новини от Пловдив