Прокуратурата в Плевен проверява сигнали на РЗОК
Прокуратурата в Плевен проверява сигнали на РЗОК / netinfo

Сигнали за корупция срещу трима бивши служители на Районната здравноосигурителна каса в Плевен и за злоупотреби на пет лечебни заведения в областта са подадени в прокуратурата от сегашното ръководство на здравната каса, съобщи директорът д-р Венцислав Михов.

„Тече разследване като единият случай е на бивш служител, който освен до финансови загуби е довел и до загуба на документи, важни за дейността на институцията”, поясни д-р Михов.

Сигналите в прокуратурата срещу лечебните заведения са подадени заради отчетена, но неизвършена от болниците дейност с цел облагодетелстване, за неправомерно използване на лични данни на здравноосигурени лица и за подаване на документи с невярно съдържание.

В сряда ръководството на РЗОК ще внесе в прокуратурата още сигнали за нередности, констатирани по време на засилената контролна дейност. Общо 600 са договорните партньори на здравната каса на територията на Плевенска област. От началото на годината до момента контролните органи са наложили парични санкции за близо 200 хиляди лева.

Други новини от Плевен