Прокуратурата поиска 17 години затвор за Златко Баретата за поръчителство на убийство
Прокуратурата поиска 17 години затвор за Златко Баретата за поръчителство на убийство / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прокуратурата поиска поне 17 години затвор за Златомир Иванов - Баретата. за поръчителство на убийството на Румен Стефанов - Алф. За наркоразпространение бяха искани 12 години за Баретата. Делото срещу него и още 20 подсъдими за участието в организирана престъпна група за разпространение на наркотици е във своята финална фаза.

Прокуратурата настоя наказание от 17 години затвор да получи и Мартин Димитров, който също има обвинение за убийството на Алф.

10 години затвор бяха поискани за Марин Вълчев, а за 9 други държавното обвинение настоя за по 8 години лишаване от свобода. За останалите подсъдими бяха поискани от година и половина до 7 години затвор. Престъпното сдружение на Баретата било по-известно сред подземния свят с името „Фирмата".

Пледоарията на прокуратурата продължи два дни. Предстой да се изкажат адвокатите на всички подсъдими преди Софийския градски съд да произнесе своята присъда.