/ iStock/Getty Images
Той беше иницииран и извършен от доброволци
Ремонтът на интензивното отделение в столичната детска болница, извършен от доброволци, е приключил. Това съобщиха от екипа на "Проект #задоброто", цитирани от БТА.

Ремонтирането на отделението е било осъществено изцяло с дарения - на труд, уреди, материали, пари.

Доброволците са боядисвали, поправили са електрическата мрежа, сглобили са защитни кутии, шкафове, мебели. Художници са изрисували болничните стаи и коридора. Дарител е осигурил и монтирал необходимите 3 нови климатика, а производител е дарил 2 нови хладилника за медицинските препарати.

Ананиев обясни: Педиатрията не е затворена, а само 4-те легла в Интензивното

Други дарители са осигурили нови щори за болничните боксове и за прозорците, инфузомат, 40 комплекта детско спално бельо. Почистването след ремонта също е било извършено безвъзмездно.

В дарителска сметка са били събрани 22 000 лв., с които е било платено на фирми за професионална шпакловка, замазка и боядисване, за подмяна на лайстни и плочки, за мебели и обзавеждане, за кутии за радиатори.

С част от дарените средства са били купени 4 педиатрични легла, 4 антидекубитални матрака. Очаква се доставка на стол за вземане на кръв, стойки за системи, шкаф за лекарства и препарати, екран за преглед на рентгенови снимки, апарат за кръвно налягане и пулсов оксиметър, подходящ и за бебета. В дарителската сметка ще останат пари и те ще бъдат използвани за следващите ремонти в детски болници, които "Проект #за доброто" замисля, допълниха от екипа.

След смъртта на 3-годишното дете: Анестезиолози напускат педиатрията, проблемите се задълбочават

За пръв път детското интензивно отделение ще има интраосална машина за поставяне на венозен източник, който той служи за бързо вливане на лекарства директно в костта, ако медикът не може да постави интравенозна система на детето.

Много от дарителите на средства, материали и уреди са пожелали да останат анонимни.

Екипът доброволци организира предстоящ ремонт и на отделението по чревни паразити към Инфекциозната клиника в болница "Св. Георги" в Пловдив.
БТА