Премиерът Борисов е против задължителното гласуване
85115
Премиерът Борисов е против задължителното гласуване
Премиерът Борисов е против задължителното гласуване
  • Премиерът Борисов е против задължителното гласуване
  • Премиерът Борисов е против задължителното гласуване

Забраната за къмпингуване можела да отпадне, но при определени условия. Това мнение изрази премиерът Бойко Борисов в Хасково.

"Ако кметовете и къмпингуващите се разберат за чистотата, забраната може да отпадне", каза премиерът по повод приетите на второ четене от парламента промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, според които къмпингуването край морето се забранява, а на нарушителите ще бъдат налагани глоби.

Предлагат да се забранят палатките и в планината, глоба 200 лв.

Вчера стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд за текстовете в закона, въвеждащи глоби за така нареченото диво къмпингуване.

Плевнелиев ще сезира КС за въведените глоби за къмпингуване

"На мен къмпингуващите не ми пречат, ако седнат и се разберат, ако гарантират, че ще чистят след себе си, аз съм „за" забраната да отпадне", каза Борисов. Той добави, че така хем природата ще е защитена, хем няма да се пречи на туризма.

Задължителното гласуване мина на първо четене

Мнистър-председателят заяви още, че е против задължителното гласуване, което мина като законодателна промяна преди дни на първо четене в Народното събрание, но че приема решението на парламента.

На форума той посочи още, че конфликт между вътрешния министър Румяна Бъчварова и председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов няма.

видео: Novanews.bg

Други новини от Хасково