/ Георги Димитров
По предложение на "Има такъв народ" парламентът излезе в 15 минути почивка и беше свикан Председателският съвет, след като депутатите първо отхвърлиха, а след това приеха предложението на ДПС за увеличение на приходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване с 200 млн. лева.

От ДПС предлагат с толкова да се увеличат и разходите за пенсии, като пенсионерите да получат по 120 лева добавка за последните три месеца до края на годината и да няма преизчисляване на пенсиите, каквото е предложило служебното правителство.

Започнаха дебатите по актуализацията на бюджета в парламента

Предложението на Мустафа Карадайъ и група народни представители за приходната част беше прието със 104 гласа "за", 91 "против" и 11 въздържали се при прегласуването.
Още на първия текст беше бламирана работната група и бюджетна комисия, както и актуализацията на ДОО, коментира пред журналисти Мария Капон /"Изправи се БГ!Ние идваме!"/ след гласуването. Това, което стана в момента, е истинската коалиция и тя се нарича БСП, ДПС и ГЕРБ, посочи тя.

"Тук е ясно, че оттук нататък бюджетът няма как да се равни и че могат да се равнят предложенията, които са например на ДПС", коментира Капон. Тя обясни, че когато няма достатъчно пари в приходната част, няма как да се направи разходната част, т.е. трябва да се приеме вариантът с добавката на ДПС и се бламира актуализацията на самите пенсии. Според Капон на почивката трябва да се види дали може да се излезе от тази ситуация.
БТА