/ Георги Димитров
"Аз не работя в адвокатска кантора отпреди да се присъединя към "Продължаваме промяната". Нямам и никакви подписани договори". Това заяви новият председател на парламента Никола Минчев, отговаряйки на медийни въпроси във връзка с доскорошната му работа в адвокатска кантора и дали тя е била свързана с договори с Българската банка за развитие.

Кой е Никола Минчев - 34-годишният председател на Народното събрание

Час след като бе избран да ръководи 47-ото Народно събрание, Минчев даде първата си пресконференция за медиите. На нея той обяви, че ще работи за да има в парламента разумна и конструктивна дискусия, която да се води по същество и без процедурни хватки. "Няма да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а ще се върши сериозна дейност", обеща Никола Минчев.

Новият председател на парламента призна, че е без опит във воденето на голям екип от хора, но няма притеснения, че ще се справи с новите си отговорности. "Ръководил съм екип от хора до колкото ми се е налагало в адвокатската ми практика. Екип от 240 души не съм, но за всичко си има пръв път", обясни той.



Рекорден брой зам.-председатели на парламента, масата не ги побира

Никола Минчев каза, че не си спомня кога точно му е било предложено да оглави най-важната институция в държавата, но разговори за поста е водил с Кирил Петков.

На въпрос как избирането му за председател ще се отрази на личния му живот, новият председател на парламента посочи, че тепърва ще трябва да свикне с новия статут. "Охраната е голяма разлика, но се надявам, че няма да повлияе на личния живот", сподели Минчев.