/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 12 юни, вторник
През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Във вторник ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и главно в планинските райони от западната половина на страната ще превали и прегърми.
 
Времето тази седмица: Дъждове, гръмотевични бури и възможност за градушки

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от южната четвърт. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса.
 
В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд на места в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 23 градуса, на 2000 м - около 17 градуса.

До 36 градуса ще стигат температурите през юни

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са от 23 до 26 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса, вълнението на морето ще е предимно 2 бала.
 

Thinkstock/Getty Images


В сряда и четвъртък валежите отново ще се увеличат като обхват и интензивност - отначало в Западна, а през втория ден и в Централна България. Ще има условия за краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури, възможни са и градушки.
 
В четвъртък най-голяма е вероятността за значителни валежи в северозападната част от страната. Температурите в сряда ще са високи - между 31 и 36 градуса, в четвъртък ще се понижат, но все пак ще се задържат по-високи от обичайните - максималните стойности ще са между 28-33 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg