Христо Иванов от Демократична България и Кирил Петков от Продължаваме Промяната
Христо Иванов от Демократична България и Кирил Петков от Продължаваме Промяната / БТА
Представители на „Продължаваме Промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) обсъждат изборните правила с представители на неправителствени организации. Разговорът е в зала „Изток“ на Народното събрание. 

ПП и ДБ
БТА

Сред присъстващите са Кирил Петков, Андрей Гюров, Калина Константинова, Христо Иванов, Надежда Йорданова и Божидар Божанов.

Поводът за днешната ни среща очевидно са предложените изменения в Изборния кодекс. Ще влезем по същество в темата и ще изслушаме вашите експертни оценки, становища и мнения по нея, обърна се Константинова към присъстващите.

ПП и ДБ
БТА

Преди да влезем по същество в тази дискусия, искам да отбележим един от най-скандалните аспекти на това, което се случи последните две седмици - опитът да бъдат отнети всички инструменти за гражданско участие, за включване на гражданския сектор и гражданското общество в процеса на взимане на решения, каза още Константинова.

ПП и ДБ
БТА

"Продължаваме Промяната" (ПП) вчера напуснаха пленарна зала заради несъгласия с приетите от правната комисия промени в Изборния кодекс, а днес основно депутати от ПП и ДБ отсъстваха от  заседанието. Част от промените са гласуването при избори да се провежда с хартиена бюлетина и машина; да няма многомандатен изборен район извън страната; както и да са необходими 100 заявления за откриване на секция за гласуване в чужбина, а не както досега – 40.

ПП и ДБ
БТА

БТА