/ БТА
Докладът за "Боташ" не намери място в дневния ред, въпреки уверенията. В същото време други точки бяха включени в дневния ред. В тази връзка ние направихме искане за свикване на извънредно заседание, на което да бъде разгледан и приет доклада, в който има изключително скандални факти и разкрития. Това заяви на брифинг в парламента депутата от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

"Има начин как този доклад да бъде обсъден без да се разкрие търговската тайна в него", уточни Рибарски относно класифицираната информация в документа.

Депутатите решават: Ще бъде ли даден на прокуратурата договорът с „Боташ”

Колегата му Мартин Димитров заяви, че обсъждането на доклада се отлага от ГЕРБ.

"Те прилагат партизантска тактика, крият доклада и ние се опасяваме да не отиде той при пътната карта – тоест, никога да не влезе в пленарна зала", заяви Димитров. Депутатът отново настоя за предоговаряне на договора, по който се плащат изключително високи такси.

"Много добре се познаваме с ГЕРБ и знаем, че когато искат да не направят нещо, го правят. Докладът за „Ботош“ е при Жечо Станков, отговорността вече е на ГЕРБ", заяви още Мартин Димитров, предупреждавайки колегите си от ГЕРБ, че знаят тактиките им за забавяне.

Припомняме, че ПП-ДБ вече предложи цялата документация по договора с турската държавна енергийна компания "Боташ" да отиде в ДАНС и прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС