Повдигнаха обвинение на 16-годишно момче за убийство
Повдигнаха обвинение на 16-годишно момче за убийство / снимка: DarikNews.bg, архив

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна обвинение на 16-годишното момче от село Драгоданово, задържано за жестокото убийство на 74-годишен дядо.

Обвинението е за извършен грабеж, придружен с убийство.

Установено е отнемане на сумата от 11,60 лева от пострадалия, съобщи за Дарик говорителят на прокуратурата Виолета Калайджиева.

Събират се необходимите доказателства, назначена е съдебномедицинска експертиза.

Мярката за неотклонение на задържания е удължена за срок до 72 часа, очаква се съдът да му наложи постоянен арест.

Момчето е ученик в 9-и клас в Професионална гимназия по механотехника в Сливен. Преди това е бил ученик в село Блатец и две години заради кражби е бил в Социално-педагогически интернат във варненско село, съобщи за Дарик кметът на Драгоданово Стойко Патарев.

Той разказа, че родителите на младежа са разделени.

Преди да извърши убийството, същия ден след полунощ ученикът се е опитал да влезе в друга къща, но собственикът, също възрастен мъж, се обадил на познат. След това е влезнал в друг имот, собственост на семейство инвалиди. Те живеели в пристройка на къщата. От втория етаж на къщата момчето е откраднало чифт маратонки и 3 бутилки олио и е подпалил комарника. Семейството също се обадило на познат, чувайки разговора им момчето избягало. Прибирайки се към дома, около 5 часа сутринта, ученикът видял дядото в двора на къщата му. Взел дървен кол и го убил.

„Хората в селото са уплашени и живеят в страх", коментира Патарев. Той каза, че убитият дядо е ерген, от роднините има жив само братовчед.

В селото живеят 630 души.

На 17 януари е получен сигнал за открит мъртъв у дома си 74-годишен мъж от Драгоданово. При извършената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила вследствие на тежка черепно мозъчна травма, причинена насилствено. След предприетите незабавни действия полицейските служители са установили и задържали извършителя - момче на 16 години от същото село.

Други новини от Сливен