/ iStock/Getty Images
Още един български медик загуби битката с коронавируса. Д-р Маринчо Маринов, лекар в Спешната помощ в Плевен, е починал вчера, съобщиха от БЛС и от Асоциацията на медиците, работещи в Спешната помощ.

"Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалия д-р Маринчо Маринов, както и на колегите му от ЦСМП-Плевен. С дълбока скръб посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Д-р Маринов ни напусна, но с достойнство и до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет!", написаха от съюза.

Той е един от основателите на СРС „Подкрепа"-Плевен, председател на голяма за региона синдикални секции в ЦСМП.

"Нашият брат д-р Маринов бе председател на регионалния медицински синдикат, член на регионалния съвет на СРС „Подкрепа" - Плевен, член на Изпълнителния и Федеративен съвет на Медицинска федерация", написаха в скръбното известие от синдиката.

Д-р Маринов е завършил Медицинския университет в Плевен, специалист е по обща медицина и хирургия и до последно е работил в ЦСМП-Плевен.

Той се е лекувал сам до последно, за да бъде в тежест на и без това претоварените си колеги.


"Поклон, д-р Маринов,заразил се от Ковид 19, по време на работа, до последно се борил с болестта сам, за да не товари колегите си !Някога заедно рамо до рамо водихме битки за правата на спешните медици!

Съболезнования на колегите от ЦСМП Плевен  и близките му", написаха колегите му от Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.

Той е 16-ият наш медик, покосен от заразата от началото на пандемията.