/ БГНЕС
Кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София, издигнат от ГЕРБ-СДС, предизвика вълна от обществени реакции.

ГЕРБ: Антон Хекимян ще е кандидатът за кмет на София


Според политолога доц. Татяна Буруджиева кампанията ще бъде интересна, защото остават кандидати, които могат да организират и да увлекат със себе си около 100 хил. избиратели.

"Тази номинация показва липса на малко въображение. Предложиха ни веднъж на президентски избори майката на нацията, след това на другите ни предложиха бащата на нацията. Сега ни предлагат детето на нацията, надявам се, че няма да стигнем до сватята на следващи избори", заяви Буруджиева.

"В София нещата изглеждат по не много приличен начин за това как ГЕРБ отиграха ситуацията, защото е ясно, че една партия не може да бъде вечно, дори в кметските избори. И беше ясно още от предишните избори, че кметът неговия екип дразнят софиянци, предизвикват напрежение", допълни политологът.

Татяна Буруджиева е на мнение, че София дава интересен избор на софиянци и ще бъде жалко, ако не излязат да гласуват и си останат вкъщи.

"От там нататък отиваме в големите градове, където мачът изглежда вече много ясно свирен в полза по-скоро на старите кметове, поради това, че се раздробяват кандидатурите, гласовете вляво, в дясно. Купчина хора се появяват, да ви кажа честно, като слушам някои послания, просто такъв полет на въображението и такива удивителни неща им хрумва да предложат на избирателите, че по-скоро нахъсват, така да се каже консервативния вот. Защото все пак идва зима, хората усещат доста тежки и икономически и инфлационни и всякакви други процеси. А тази несигурност, тя винаги влияе в посока на консервативния вот", допълни доц. Буруджиева.
Агенция „Фокус“