"Протестът се промени много. Той стана малък, но това е нормално. Случващото се по улиците вече прилича много повече на предизборна кампания, отколкото на протест". Това заяви в ефира на "Здравей, България" по NOVA политологът Първан Симеонов.

Партийните ядки на площада започнаха да си личат прекалено много. На едното кръстовище в София категорично виждаме предизборната кампания на „Демократична България”. На другите места са хората, които гравитират около Мая Манолова и „Отровното трио”, което преди година подкрепи същата на изборите”, коментира Симеонов.

Темата коментира и политологът Татяна Буруджиева, която изрази мнение, че начинът на държание на протестиращите много наподобява този на антиглобалистите.

Това което наблюдаваме прилича на начина, по който реагират антиглобалистите. Хората се държат по такъв начин и измислят нови неща, за да бъдат симпатични. В същото време обаче те травмират един голям град. Истината е, че ако трябва да сме европейци и истински демократи – това е необяснимо”, каза Буруджиева.

Тя добави, че не може да обясни случващото се в страната на свои колеги от Европа. Според тях щом за протестите няма надлежно разрешително, то те не трябва да бъдат позволявани.

Демокрацията означава върховенство на закона. Ако се смята, че нямаме демокрация и режимът ще се сменя, това вече е друг разговор. Но към този момент все едно наблюдавам антиглобалистите в Давос”, заяви Буруджиева.
NOVA