Полицията в Шумен издирва шофьор, прегазил жена
Полицията в Шумен издирва шофьор, прегазил жена / netinfo

Девети ден шуменската полиция издирва неизвестен шофьор, който на 3 януари прегази жена близо до автобусна спирка на площад "Гривица" и избяга от произшествието, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Тежко ранената шуменка Людмила Иванова /57 г./ беше настанена в болница в кома и на командно дишане и почина седмица след инцидента, без да дойде в съзнание. Загиналата жена е била санитарка в хирургичното отделение на многопрофилната болница в Шумен и в първия работен ден на новата година отивала на смяна, когато била прегазена близо до дома си в 6,20 ч. сутринта.

Според очевидци от спрелия на близката спирка автобус, жената е била ударена от таксиметров автомобил. Свидетелите обаче не могат да дадат точно описание на колата, защото е било тъмно, а същата сутрин в Шумен се изви първата за годината снежна буря, която затрудняваше видимостта.

Полицията е проверила всички лицензирани таксиметрови автомобили в Шумен, автосервизите и застрахователните компании, но шофьорът още не е открит. Възможно е таксиметровият автомобил да е нелицензирана кола от региона или да е от друга област, заявиха от полицията. Разследването по случая продължава.