Полиция отцепи пътя към имението на Галеви
Полиция отцепи пътя към имението на Галеви / снимкa: Дарик - Кюстендил

Отцепен е пътят към имението на братя Галеви в село Ресилово. Униформени с качулки дори не разрешават на медиите да снимат акцията - спират и връщат всички автомобили. Проверяват се офиси и частни домове в Дупница. Маскирани служители и органи на реда има пред фирмен офис, намиращ се срещу спортната зала в града, за който по неофициална информация се смята, че е собственост на Галеви.

Проверка тече и в дома на Николай Клисарски – Коко. Името му бе намесено преди години около откритата първа нарколаборатория в региона.

Служители на Национална агенция по приходите (НАП) и Агенция „Митници” проверяват автокъщите в Дупница, като кола по кола описват номера на рамата на двигателя и изискват от собствениците документите за автомобилите. По информация на Дарик от Митница – Кюстендил е искана справка за обмитените автомобили от началото на годината до сега. Това се прави за коли над 163 конски сили или такива, които са внос от трети страни – най-често от САЩ. Собствениците на автокъщи не се притесняват от тези проверки, защото всичко е изрядно.