Претърсват имоти на братя Галеви
Претърсват имоти на братя Галеви / снимкa: Sofia Photo Agency

В 7 часа тази сутрин започна съвместна акция на прокуратурата, Национална следствена служба (НСлС), МВР, Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите (НАП) в Дупница, Перник и София. Проверяват се автокъщи, офиси, административни сгради и жилища, съобщават от полицията. От полицейски източници Дарик научи, че при операцията са претърсвани имоти, собственост на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.

Претърсвания и изземвания се правят в общо 13 обекта. Целта на операцията е събиране на допълнителни доказателства за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителна система, извършени от организирана престъпна група.

Паралелно с действията по разследване, митническите служители и органите на НАП извършват митнически и данъчно-осигурителни проверки в автокъщи и офиси на търговски дружества на територията на Дупница. Действията на разследващите и контролните органи се осигуряват от сили на жандармерията, Специализирания отряд за борба с тероризма и Охранителна полиция.

Операцията продължава и в момента.