Продължава издирването на изчезналото 2-годишно дете в Якоруда. Тази сутрин е намерена детска обувка. 

Не се знае обаче дали тя е изпаднала при игра, или при приложена сила срещу него, предава NOVA. В момента районът се следи и с дрон.

Полицията в Якоруда издирва изчезнало 2-годишно дете

От полицията съобщиха, че започват масирана акция в опит да намерят детето. „За 5 минути стана”, заяви дядото на Мехмед. Той смята, че внукът му е отвлечен, но няма предположение кой го е направил. „Цяла нощ го търсим - в гората, по улиците, по реката, няма го”.

Междувременно пратеникът на NOVA в Якоруда съобщи за тръгналите в градчето слухове за автомобил със затъмнени стъкла, който онзи ден е обикалял в съседното село Черна Места, като водачът е предлагал на деца да ги повози.

Акцията по издирването се провежда в целия регион на Якоруда. Претърсват се гори, водоеми и различни адреси. „Нямаме водеща версия, към момента не изключваме нищо, има образувано досъдебно производство, работим под надзора на Районна прокуратура, не изключваме нито една версия”, заяви Дойчин Дойчинов, директор на ОД на МВР-Благоевград.

МВР

Междувременно, е образувано досъдебно производство за изясняване причините за изчезването на детето, както и дали то не е в резултат на извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по случая е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура-Разлог.

За последен път, то е било забелязано около 17:00 часа на 23 септември в близост до дома му, заедно с по-голямата му сестра.

Наблюдаващият прокурор осъществява процесуалните си функции по ръководство и надзор лично и на място в Якоруда.
nova.bg