Полицаят, който стана случаен свидетел на грабеж в столицата и залови престъпниците, не се смята за герой. Всеки колега би постъпил по този начин, твърди служителят на реда пред NOVA.
 
Служител на столичното Девето районно управление на полицията е станал свидетел на грабеж в извънработно време и задържал престъпниците в четвъртък. Двамата крадци отмъкнали мобилния телефон на жена, а старши полицай Милен Митрев станал случаен свидетел на престъплението, подгонил ги и ги заловил. След това те били отведени в районно управление и станало ясно, че са криминално проявени.
 
Полицай стана случаен свидетел на грабеж, задържа престъпниците

"На път за работа спрях да си поръчам една част в магазин за авточасти. Докато разговаряхме с продавача, чух суматоха навън и се показах. Отвън видях мъж с дънкови къси панталони, със суичер с дълъг ръкав, черен на цвят и с поставена качулка, което беше нехарактерно, тъй като беше доста топло времето. Същият тичаше, а след него една жена, която викаше „Помощ, помощ, крадец, открадна ми телефона”, а след нея още един мъж, който го преследваше. Извършителят бързо напредваше през градинката, затичах се след него. След 200-300 метра зад блока успях да го поваля на земята и да го задържа. В момента, в който сложих белезниците, съдействаха ми граждани в градинката, тъй като той се противеше и не искаше да му бъдат поставени белезници. В този момент забелязах още един мъж, който имаше видими прилики с него и проявяваше доста жив интерес, повече от нормалното. Поисках документи от него, оказа се, че няма у себе си. На място заяви, че е брат на задържания и са били заедно”, разказа Митрев.

Полицаи настаниха изпаднало в беда семейство с бебе в хотел за своя сметка

Оказало се, че двамата имат и други криминални прояви от близкото минало за кражби, грабеж и наркотици. "Не мисля, че съм герой. Смятам, че всеки колега би реагирал по този начин”, заяви полицаят.
nova.bg