Похитителят от Сливен ще отговаря пред съда по 9 обвинения
Похитителят от Сливен ще отговаря пред съда по 9 обвинения / DarikNews.bg, архив

Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда обвинителния акт срещу Стефан Петров Стефанов, който на 23 март държа за заложници служители на клон на Инвестбанк в Сливен след опит за въоръжен грабеж.

Срещу Стефанов са повдигнати и предявени общо 9 обвинения, най-тежкото от които е за извършения въоръжен грабеж на сума в особено големи размери - 335 386 лв., 23 800 щатски долара, 13 000 евро и 885 британски лири, на обща стойност 395 730,77 лева от сливенския клон на "Инвестбанк", придружен с опит за убийство на охранителя в банковия офис Станчо Станчев.

Посъдимият ще трябва да отговаря и за държане на пет заложнички, служители на банката, чието освобождаване е поставил в зависимост от изпълнението на определени условия от страна на държавата. Той е привлечен като обвиняем и за незаконно притежаване на боеприпаси - патрони от различен калибър.

При нападението Стефан Стефанов е унищожил стъклопакети, монитори на компютри, охранителни камери за видеонаблюдение и други вещи на банковия клон, на обща стойност 1 110,35 лв, и панорамно стъкло на лек автомобил "Опел Астра". За тези му действия също му е повдигнато обвинение по НК, допълват от прокуратурата.

Други новини от Сливен