/ ThinkStock/Getty Images
В аудитория 272-ра на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидатстудентският писмен изпит по журналистика, за който 416 кандидати са подали заявление за явяване. Кандидат-студент изтегли темата "Пътят", по която пишат всички, явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми - "Промяната във вашите ръце" и "Капани на комуникацията", съобщи пресцентърът на висшето училище.

Кандидат-студенти отиват на писмен изпит по журналистика в СУ
 
Заместник-ректорът на СУ проф. Ренета Божанкова е приветствала бъдещите студенти на Софийския университет и е изразила увереност, че ще се представят отлично на изпита. Пожелала им е да подредят добре думите и мислите си и да организират така времето си, че да успеят да напишат всичко, което им подскажат знанието, умението да си служат със словото и разбирането им за днешния свят.
 
В балообразуването на бакалавърските програми по "Журналистика" и "Връзки с обществеността" влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. От тази година в специалността "Книгоиздаване" ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита, а не сборът, както беше досега в условията за прием. Вече ще има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по "Български език и литература", "История и цивилизация", "Философски цикъл" и чужд език.
 
Непроменено остава изискването до устен изпит по журналистика да се допускат издържалите писмения изпит с оценка не по-ниска от добър (3,50).
БТА