Пътният инцидент е станал в Сливенско
Полицай е починал в МБАЛ-Сливен след пътен инцидент между селата Радево и Сокол. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.

На 2 декември, около 20.45 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие без пострадали на път ІІІ-556, между селата Радево и Сокол. На място е изпратен полицейски екип на група „Пътен контрол“ към РУ-Нова Загора. 

Шофьор с над 2 промила алкохол причини катастрофа в Сливенско, има загинал

При обслужване на пътното произшествие служебният автомобил е ударен от 39-годишен водач на „БМВ 318“ от град Стара Загора.

Полицейският автомобил е бил с включени светлини в специален режим на работа. В резултат на удара е пострадал полицейски служител. Той е транспортиран до МБАЛ-Сливен с тежки наранявания, където по-късно е починал.

39-годишният водач, причинил произшествието, е с повърхностни наранявания. 

Пробата за употреба на алкохол му е показала 0,68 промила. Той е задържан за 24 часа. 

По случая е образувано следствено дело.

По-късно директорът на полицията в Сливен старши комисар Димитър Величков изказа съболезнования на близките на починалия полицай - младши автоконтрольор Тодор Тодоров.

Скърбим за наш скъп колега и приятел, който ни бе отнет в безумната войната по пътища, с която водим ежедневна битка, пише в обръщението на Величков.

"2 декември ще остане за нас тежък ден, в който загубихме наш скъп колега и приятел. Тодор Тодоров загуби живота си едва на 35 години, след като бе ударен от водач, употребил алкохол, докато изпълнява служебните си задължения. Като служители на реда ние водим постоянна битка с войната по пътищата. Ние сме първи на мястото на всяко едно пътно произшествие и съпреживяваме болката и трагедията от загубата на човешки живот. Нашите усилия да прекъснем тази черна статистика са ежедневни, но това няма да стане, докато всеки не осъзнае, че на пътя е отговорен не само за своя собствен живот, но и за този на другите.
Тодор Тодоров ще остане завинаги в сърцата ни! Ще го помним като професионалист, добър колега и всеотдаен приятел! Поклон пред светлата му памет!", завършва директорът на сливенската полиция.