/ БГНЕС
Ние предложихме изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист за премиер, с който да изведем България напред. В Италия такъв модел проработи. С това, което се случа напоследък, се чувствам като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков. Вкарват се закони на ИТН за смяна на пола на деца, вкарват се закони на "Възраждане" за чуждите агенти. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми - инвестиция в младите хора и в бъдещето. Една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. Над една четвърт от всички млади българи, завършващи университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000. Тази програма и тази кампания (на ПП-ДБ) ще бъде изцяло фокусирана в младите и бъдещето", подчерта Петков.

По думите му единственият такава програма да проработи, е като тези приоритети се сложат "на масата".

"Ако кажем "ето, ние не искаме партиен премиер", тогава да видим кой ще е джентълмен и кой не. За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже", каза още Петков. И допълни: "Нека Борисов се замисли каква е дефиницията на думата джентълмен".

Петков апелира политическият егоизъм да бъде сложен на заден план.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня