Паспортът на Куйович не е използван за влизане или излизане от България
Паспортът на Куйович не е използван за влизане или излизане от България / netinfo
Паспортът, който е бил издаден на сръбския наркобос Будимир Куойвич, не е бил използван за влизане или излизане от България, съобщи министърът на вътрешните работи Румен Петков при представянето на отчета на ГДБОП.

Министърът каза още, че не приема опитите да бъдат клеветени служители на МВР, работили по случая. Румен Петков добави, че държи на общата работа и единодействието между органите на МВР и държавната агенция „Национална сигурност”.

Вътрешният министър Румен Петков каза, че ако Будумир Куйович не е бил задържан, той е щял да приеме, че има нарушение и допълни, че случаят най-вероятно ще бъде дъвкан още много време.

По повод на скандала главният секретар на Министерството на вътрешните работи Валентин Петров посочи, че се правят много сериозни опити за внушение на обществото и че вече не 1998 година, когато може да има недоказани обвинения в пространството.

По време на отчета на главната дирекция за борба с организираната престъпност, стана ясно, че през 2007 година МВР е разкрила и документирала дейността на 196 организирани престъпни групи, част от които са клетки на местни или интернационални престъпни структури. Самостоятелно или съвместно с Агенция „Митници” от ГДБОП са иззели 573 кг хероин, 4 кг. кокаин, 30 кг марихуана, 63 кг амфетамин на таблетки, както и 2,5 т канабис.