/ БГНЕС
В четвъртък депутатите заседаваха повече от 20 часа работа
Народното събрание продължава работа по обсъждането на второ четене на текстовете от проектобюджета за 2022 г

В процедура по начина на водене заместник-председателят на ПГ ДПС Хамид Хамид настоя в зала да бъде поканен финансовият министър Асен Василев

Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова поиска да бъде поканена вицепремиерът Корнелия Нинова, която по думите й вчера си е позволила "назидателен тон" към една от парламентарните групи , а именно - че точно ПГ на ГЕРБ -СДС не желае приемането на този бюджет и затова го бави.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС присъстваше в пленарна зала и аргументира всички свои предложения, каза Атанасова. Колегата й Делян Добрев подчерта, че този бюджет не предвижда нито лев компенсация за тока или газа от 1 април. Гласуваме нещо, което от първия ден, от който влезе в сила, няма да върши работа, каза Добрев. 

Георги Свиленски от "БСП за България" заяви, че вчера не е имало изказвания по същество, а над 100 процедури по начина на водене.

Народноро събрание реши, че днес няма да има парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Предложението беше на Филип Попов от БСП. "За" предложението му гласуваха 160 народни представители, "против" - 19 и "въздържали се" - 5.

Депутатите одобриха и другото предложение на Попов заседанието да се удължи до приемане на Закона за държавния бюджет за 2022 г.

Вчера, след повече от 20 часа работа, парламентът прекрати заседанието си. Между двете заседания депутатите имаха само 3 часа и 40 минути почивка. Днес депутатите трябва да продължат с гласуванията на второ четене на текстовете от проектобюджета за тази година, тъй като заради липсата на кворум в последните часове на работа народните представители само дебатираха предложенията, без да гласуват. 
 
БТА, БГНЕС