От днес се открива денонощна телефонна линия на МВР
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков представи на брифинг предприетите от МВР организационни мерки за осигуряване на спокоен и сигурен изборен процес.

От днес се открива и денонощна телефонна линия на МВР.

"Всеки сигнал се следи от постъпването му до неговото приключване в система", сподели служебният министър. 

В изборния ден и след него ще има мобилни екипи, които ще изпълняват задълженията си с проверката на сигнали, които ще постъпват в изборния ден, а именно там където имаме съмнения за някакви зависимост или липса на компетентност, тези служители ще извършат проверки, които ще бъдат безпристрастни. 

МВР, прокуратурата и ДАНС ще си взаимодействат на едно добро ниво. 

Поставени са задачи на ръководителите на областните дирекции. "Всички лица, които влияят на изборния процес и са ангажирани с  купуването и продаването на гласово да са изведени на преден план и да започне активна работа по тяхното наблюдение", уточни министърът. 

От днес започна и Националната специализирана полицейска операция в цялата страна. "Ще има допълнителни сили към областните дирекции от "Главна дирекция Жандармерия", каза Илков. 

За лицата, които имат проблем с личните документи. "Във всяка областна дирекция ще има служители, които ще бъдат на разположение 24/7. Гражданите ще имат възможност да има бъдат издаде в спешен порядък лични документи", заяви служебният министър. 

Всяка седмица ще бъде изнасяна информация във връзка с изборите и действията на МВР. 

Към настоящия момент са образувани три досъдебни производства. Двама души са задържани. Има и две изготвени предупредителни протоколи. 





Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня