Овчаров: Нямам официални материали от прокурорската проверка
Овчаров: Нямам официални материали от прокурорската проверка / Снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров отново потвърди, че е предложил оставката си и че окончателното решение е на премиера Сергей Станишев. Той изпрати отворено писмо до медиите, в което коментира проверката по скандала.

„Все още не съм получил официалните материали от завършилата прокурорска проверка. Оповестените пред медиите резултати категорично доказаха, че не съм „собственик на държавата” и не съм заплашвал физически г-н Ангел Александров”, съобщава министърът на икономиката и енергетиката.

„Що се отнася до евентуални бъдещи проверки за „възпрепятстване на правосъдието” съм готов да съдействам на прокуратурата, както съм го правел и досега, в стремежа й да изясни пълната и обективна истина в най-кратки срокове.”, се казва още в съобщението на Овчаров.

„Приветствам мнението на главния прокурор Борис Велчев, че трябва да се внимава с компроматите и че „заливането с информации, които често не се оправдават, ерозира доверието в институциите.” За съжаление този „скандал” изигра своята роля и в личен и в политически план”, пише в писмото.

„Искам да напомня, че съм предложил оставката си и съм изложил мотивите си за нея пред премиера още на 5 май. Окончателното решение ще бъде на министър-председателя”, завършва изявлението.