Овчаров: Нямам нищо против да ме подслушват
Овчаров: Нямам нищо против да ме подслушват / снимкa: Sofia Photo Agency

Държавна агенция „Национална сигурност” е поискала разпечатка и за телефонните разговори на Румен Овчаров.

Трябва да престанем да използваме службите за сигурност по един посттоталитарен начин. Това заяви в Добрич депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров по повод скандала с телефонните разпечатки на депутати.

„Аз нямам нищо против да ме подслушват, ако става дума за сериозни престъпления и за нарушаване на закона, но няма да се съглася и ще искам най-сериозна отговорност от тези, които са правили това, ако става дума за „раздухване” на вътрешно партийни интриги или за опити да бъдат затворени устата на български журналисти, допълни депутатът. Той заяви, че има доверие в ръководителя на ДАНС и се надява да бъдат извършени проверки и виновните лица да бъдат наказани.

„Трябва да престанем да използваме службите за сигурност по един посттоталитарен начин - не за решаване на проблемите на българското общество, за търсене на престъпниците, за борба с корупцията, с мафията, с тероризма, а за „раздухване” на вътрешнопартийни интриги”, заключи Румен Овчаров.

Да се направи проверка дали е имало искане на разпечатки на телефонни разговори и на други членове на вътрешната комисия, ръководители на парламентарни групи, лидери на партии и председателите на постоянните комисии в Народното събрание, това реши на извънредно заседание вътрешната комисия.