протест бдение Благоевград
протест бдение Благоевград / БГНЕС

Протестиращите се събраха на кръстовище на ул. "Славянска" с искане за край на безобразията на пътя, санкция за шофьорите нарушители, обезопасяване на всички опасни кръстовища в Благоевград. До това се стигна, след като вчера там на пешеходна пътека загина 19-годишната Фатиме. Според протестиращите неправилно паркирали автомобили затрудняват видимостта на кръстовището, а въпреки многобройните сигнали през годините "Пътна полиция" не взима мерки.

Камион прегази студентка край общежитията в Благоевград

ова е толкова пиково, толкова тежко кръстовище. Аз минавам всеки ден с моите деца по тази пътека. Огромна е болката ми. Затова казвам, че всичко е направено както трябва, но липсва контрол, защото може би има един два акта, които се правят избирателно. Къде е кварталният? Аз тук не съм видял да има патрулна кола", обясни един от протестиращите.

Привлякоха като обвинаем шофьора, погубил Фатиме

Според общинският съветник Владимир Елезов, който е бил очевидец на случилото се, глобените нарушители през годините са единици.

"На никой не пожелавам да е свидетел на тази гледка, която видях аз. Това е една неописуема трагедия. По-рано пресякох аз, дъщеря ми отива на училище от там. Това е кръстовище убиец", допълни Елезов. И добави, че от над 3 години се сигнализират институциите и никой нищо не е направил.

Протестно бдение в памет на прегазената студентка в Благоевград

Кметът на града Атанас Камбитов коментира обаче, че "Пътна полиция" си върши работата добре.

"Моето лично мнение е, че КАТ си върши работата. Не е проблем да изградим световфарна уредба, тогава движението ще се затрудни още повече", обясни кметът.

Владимир Елезов пък коментира, че според него "Пътна полиция" не желае да си свърши работата. Той коментира и възможните решения на проблема. "Да отстраняват неправилно паркираните коли и да контролират движението. В пиковете часове може да сложат и полицай там да стои", допълни Владимир Елезов.

Прокуратурата започна разследване на трагедията с прегазената студентка в Благоевград

Началникът на "Пътна полиция" в Благоевград отказа да коментира случая. Протестиращите се заканват да продължат с демонстрациите докато не бъдат взети мерки.