Протестно бдение в памет на прегазената студентка в Благоевград
95640
Протестно бдение в памет на прегазената студентка в Благоевград
  • Протестно бдение в памет на прегазената студентка в Благоевград
Протестно бдение в памет на прегазената вчера на пешеходна пътека студентка се проведе тази сутрин в Благоевград.
 

БГНЕС

БГНЕС



100-ина младежи се събраха тази сутрин на лобното място на 19-годишната Фатиме, която вчера беше прегазена от камион. Инцидентът стана на опасно кръстовище в района на студентските общежития на Югозападния университет.
 
Камион блъсна и уби момиче на пешеходна пътека в Благоевград

Към проявата се присъединиха и кметът на града Атанас Камбитов и шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов.
 

БГНЕС

БГНЕС


Младите хора поискаха на опасното кръстовище да се монтира светофарна уредба. Те се оплакаха от лошата организация на движението в района. Ежедневно десетки неправилно паркирали коли намаляват видимостта и създават предпоставки за пътни произшествия.
 

БГНЕС


Кметът прие предложението и обеща, че то ще бъде обсъдено и разгледано. Той обаче призова за повече отговорност както на шофьорите, така и на пешеходците.
 
Прокуратурата започна разследване на трагедията с прегазената студентка в Благоевград

БГНЕС


Шефът на КАТ Данаил Стоицов заяви, че всичко, което може да бъде направено за обезопасяване на това кръстовище, е направено, има необходимата маркировка, има и осветление. Той обаче призна, че ведомството разполага само с един патрул за централна градска част и трудно може да се обслужи целия райони. Въпреки това от началото на годината са съставени актове на над 1000 нарушители за неправилно паркиране.
 

бдение Благоевград
БГНЕС

БГНЕС

 

На бдението се чуха призиви за оставки и поемане на отговорност. Студентите са категорични, че няма да се откажат, докато не се обезопаси напълно фаталното кръстовище.
 

БГНЕС

Тридневен траур в Белица заради загиналата студентка Фатиме

Протестното шествие достигна до сградата на общината. Преминавайки през улиците на града, на всяка пешеходна пътека студентите коленичеха, за да отдадат почит на загинала си колежка. В 8.20 ч. те блокираха входа на община Благоевград.

Те поискаха кметът да излезе, той се отзова и обеща днес да се поднови маркировката на пешеходната пътека, до седмица да бъдат изградени "легнали полицаи", а след Нова година да се постави и светофарна уредба.