Отменят всички тържества за празника на Велико Търново
Отменят всички тържества за празника на Велико Търново / снимка: Sofia Photo Agency
Всички тържества по повод празника на Велико Търново 22 март са отменени заради вчерашния трагичен инцидент, при който двама работници загинаха, затиснати от срутила се земна маса в изкоп на строеж в града. Жертвите са 43-годишният Али Келов и 20-годишният Ибрям Хюсеинов. Това съобщи Ибрям Келов, който е баща на Али и дядо на Ибрям Хюсеинов.

Възрастният мъж тази сутрин бе на мястото на инцидента, където е работил заедно с тях и още е в шок заради случилото се. По думите му те работят във Велико Търново още от лятото, но отскоро за настоящата си строителна фирма. Той каза още, че нямат трудови договори и винаги са получавали парите за свършената от тях работа на ръка. И тримата са котленското село Абланово.

Опитите за изваждане на телата на загиналите продължиха до 3 часа през нощта, когато заради опасност от нови свличания спасителните екипи прекратиха работа. Вчера те успяха да извадят от изкопа работника Казъм Джаферов Кьойбешиев, който също е от котленското село Абланово. Той е настанен във великотърновската болница без опасност за живота.

Инцидентът стана на ул. „Зеленка”, непосредствено под Старата печатница във Велико Търново. Работата на екипите за изваждане на телата ще продължи след като участъкът бъде укрепен. Тази сутрин мястото бе посетено от кмета, на място са екипи на пожарната, Гражданската защита и катерачи от местен клуб, които бяха повикани да участват в спасителната операция.

Други новини от Велико Търново