Отложиха делото срещу майката, убила дъщеря си
Отложиха делото срещу майката, убила дъщеря си / снимка: Sofia Photo Agency
Софийският градски съд отложи делото срещу Бранимира Павлова, която е обвинена в това, че на 7 октомври миналата година е убила двумесечната си дъщеря Лъчезара. Съдът насрочи деветорна психиатрична дисциплина, която да покаже била ли е майката невменяема по време на престъплението.

По време на заседанието бе разпитан бащата на двете деца на Бранимира – Мариян Младенов. По думите му той е живял заедно с нея четири годни, но не е виждал дъщеря си Лъчезара след раждането й. На предишното заседание стана ясно, че Младенов е взимал леки наркотици и често е посягал на Баринимра и другото им дете – Христо.

По искане на защита съдът определи нова психиатрична и медицинска експертизи, тъй като не е ясно дали Павлова е психически здрава и е осъзнавала действията си по време на убийството. Според адвоката на подсъдимата, тя не е добре с глава и не може да се ориентира във времето и пространството, тъй като е умствено изостанала и е завършила помощно училище.

Според съдебно-медицинската експертиза по случая детето е починало от силен удар, вероятно нанесен с човешка ръка. Майката твърдеше, че детето е паднало от кошчето. Впоследствие се установи, че травмите по тялото на детето са от жесток побой. Първоначалната психиатрична експертиза показва, че Бранимира напълно е осъзнавала действията си в дена на престъплението.

Следващото заседание по делото бе насрочено за 10 юни.