Откриха фабрика за производство на бомби в селска къща в Старозагорско
Откриха фабрика за производство на бомби в селска къща в Старозагорско / снимка: МВР Стара Загора
Откриха фабрика за производство на бомби в селска къща в Старозагорско
58668
Откриха фабрика за производство на бомби в селска къща в Старозагорско
  • Откриха фабрика за производство на бомби в селска къща в Старозагорско

Откриха фабрика за производство на бомби. Общо над 10 кг взривни материали бяха  намерени в къщата на 56-годишния Рашо Христов от село Горно Белово, община Братя Даскалови. В момента се изяснява дали задържаният има връзка с двата взрива станали през последните четири дни в пицария в Чирпан.

Над 10 кг взривни материали намериха в къщата на Рашо Христов от село Горно Белово, община Братя Даскалови. Иззети са огнепроводни шнурове, шестелектрически и 13 медни стоманени и алуминиеви детонатори, две военни димки, 14 електрически батерии, множество електрически компоненти и механични превключватели, 21 съда пълни с белезникаво и мазно вещество, за което се предполага, че е взрив. Според директора на ОД на МВР-Стара Загора комисар Алекси Алексиев това е фабрика за производство на бомби.

Мъжът е задържан за 24 часа и в момента се изяснява дали има връзка с взривовете в заведението в Чирпан. Лицето е криминално проявено, лежал е в затвора и е бивш кадър на завода Арсенал Казанлък”.

По наши източници от селото задържаният за 24 часа мъж е конфликтен и „цялото село треперило от него”, тъй като бил „страшно отмъстителен”. Христов е пенсионер по болест, тъй като преди години се бил прострелял. Разказват, че преди време е участвал в побои, употребявал е и алкохол. Има семейство - син, който работил в Стара Загора, и жена, която работи в пощенския клон на селото.

Новини от Стара Загора