Осъдиха Коце Маца за дълг към италиански бизнесмен
Осъдиха Коце Маца за дълг към италиански бизнесмен / cнимкa: DarikNews

Президентът на "Беласица"- Петрич Костадин Хаджииванов, бе осъден по дело в Окръжния съд в Благоевград за нанесени финансови вреди на италиански бизнесмен у нас.

Исковите претеции срещу фирмата на Костадин Хаджииванов - "Рондиа", предяви преди време собственикът на международния консорциум "Ти джи-Еуропа" Джовани Мартинели.

През 2001 година Костадин Хаджииванов, който е популярен с прякора си Коце Маца и баща му Страхил Хаджииванов, наели тежкотоварни автомобили от транспортната фирма на Джовани Мартинели, с представителство в София.

След като извършили външно-търговска сделка, Костадин Хаджииванов и баща му, забравили, че имат финасово задължение към Мартинели в размер на близо 14 000 евро. Окръжният съдия в Благоевград Валери Междуречки постанови днес решение в полза на ощетения финансово италиански бизнесмен.

Преди половин година Коце Маца бе осъден условно в Германия по дело за трафик на голямо количество цигари. В Германия Хаджииванов лежа два месеца, след като бе арестуван в Гърция по силата на европейска заповед за екстрадиция.