Орешарски назначи още четирима зам.-министри
Орешарски назначи още четирима зам.-министри / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Още трима зам.-министри назначи премиерът Пламен Орешарски, съобщиха от правителствената пресслужба. Бившият шеф на ЕСО Иван Айолов поема енергетиката, Явор Гечев и Валентина Маринова ще са заместници на Димитър Греков в земеделското министерство, а Йордан Грамов - на Цветлин Йовчев в МВР.

Айолов има 37-годишен трудов стаж в системата на електроснабдяването, Министерството на енергетиката и НЕК. Бил е генерален директор на „Енергоимпекс", изпълнителен директор на „Трафосервиз" АД и на ЕСО ЕАД. От 2010 г. е изпълнителен директор на „Техенерго" ЕАД.

Гечев е възпитаник на Аграрния университет и в момента е депутат. Има опит в ДФ Земеделие, а Маринова е завършила Лесотехническия университет и от януари 2006 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

Йордан Грамов е завършил Висшия институт на МВР, а след това и право в СУ „Св. Климент Охридски". От юли 2012 г. работи в Специализираната прокуратура.

На 13 юни тази година, повече от две седмици след полагането на клетва от министрите премиерът Орешарски назначи първите техни заместници - общо 17 човека. На 19 юни за зам.-министър на вътрешните работи бе назначен Иван Иванов, който само три часа по-късно бе освободен от поста заради връзки със силова групировка в миналото. Тогава премиерът се закани че ще продължи да уволнява всеки, за когото се появи съмнение.