Опозицията внесе вота на недоверие
Опозицията внесе вота на недоверие / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Опозицията внесе в Народното събрание шестото си искане за оставка на кабинета „Станишев” заради нанесените морални и материални щети на страната ни при злоупотреби в усвояването на евросредства. Под искането са се подписали 86 депутати от всички опозиционни сили както и независими народни представители.

В мотивите към искането се посочва, че за година и половина еврочленство правителството е нанесло непоправими материални и морални щети на страната. България е загубила над един милиард евро заради корупция и неадекватно управление на правителството, се казва още в тях. Целта на вота на недоверие са предсрочни парламентарни избори, обявиха от опозицията.

Комунистите трябва незабавно да си отидат, защото „оклепаха” страната, заяви Веселин Методиев от ДСБ.

Тъмносините, „Атака” и независимият Лъчезар Иванов, който е член на партия ГЕРБ, заявиха, че са готови за по-радикални мерки в началото на есенната сесия на Народното събрание – именно да напуснат парламента.

От СДС биха подкрепили подобни действия, ако има и широка обществена подкрепа. Ще подкрепим всяко законосъобразно действие за свалянето на това правителство, коментира Борислав Ралчев и така той отговори на въпроса, малко витиевато, дали от БНД ще подкрепят бойкот на Народното събрание.