Опитват се да отблокират заседналите на Беклемето коли
Опитват се да отблокират заседналите на Беклемето коли / снимка: БГНЕС

Екипи на областно пътно управление със снегопочистваща техника продължават работа по отблокирането на заседналите в огромните преспи в прохода Беклемето автомобили, съобщи за Дарик областният управител Розалин Петков.

Пътниците от десетина автомобила закъсаха вчера в прохода, поради снежни преспи и счупени клони, затрупали по пътното платно.

Още снощи, с помощта на автомобили на противопожарната охрана и на тежка техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада, спасителите достигнаха до затрупаните коли и евакуираха хората. В капана на снежните преспи бяха попаднали 23-ма човека. Спасените са настанени в мотел край Сопот и ще се приберат по домовете си, след като автомобилите им бъдат отблокирани.

Розалин Петков каза, че снощи работата по изтеглянето на автомобилите е била преустановена, защото е било невъзможно да се разчиства в тъмното, но днес е навалял нов сняг, който още повече затруднява отблокирането на превозните средства. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен.

Той отново предупреди да не се тръгва на дълъг път, ако няма крайна необходимост и само ако автомобилите са със зимни гуми.

Отводнени са пътищата в областта, които вчера бяха залети от проливния дъжд и придошлите реки, заяви областният управител.

Други новини от Пловдив